Kad god pišem ili govorim o marketing funnel-ima, ne dozvoljavam si ni trunku neozbiljnosti.

Za mene je ta tema ozbiljna kao kirurgu pacijent kojeg treba operirati na stolu.

A kako često nailazim (na žalost), na pitanja vezana za važnost ili sam smisao marketing funnel-a, odlučio sam se napisati par razloga zašto smatram da je marketing funnel ključan za svaki online biznis.

Prvo, šta je to marketing funnel?

Po definiciji: Internet Marketing Funnel (ili samo marketing funnel): je marketinška strategija koja ima za cilj razviti odnos s potencijalnim kupcem od trenutka prvog kontakta s našom marketinškom porukom pa do konačnog cilja. Najčešće se prikazuje kao obrnuta piramida. Kako se potencijalni kupac spušta prema dnu piramide, tako postaje informiraniji, a ujedno gradite odnos sa njim. Na kraju piramide dobijete spremnog i informiranog kupca.

Idemo sada vidjeti koji su to razlozi zbog kojih morate imati marketing funnel kao dio vaše online strategije:

– danas više nije dovoljno dovesti posjetitelja na landing stranicu – ulaz u vaš marketing funnel, pokupiti email te pokušati prodati proizvod. Na žalost ne. Kako se tehnologija razvija i naš način komunikacije s posjetiteljima mijenja, tako se mjenjaju i marketing funnel-i, da kažem evoluiraju. Danas trebate pružiti iskustvo posjetitelju! To je najbolji način diferenciranja od konkurencije te pridobivanja potencijalnih kupaca koristeći marketing funnel-e.

– nisi svi posjetitelji koji dolaze na vašu web stranicu isti. Marketinškim fannelima možete uspješno komunicirati i slati odgovarajuću poruku ljudima koji prvi put dolaze na vašu stranicu, drugačije sa potencijalnim kupcima, a potpuno drugačije s već postojećim kupcima.

– marketing funnel vam daje mogućnost zbližavanja sa potencijalnim kupcima. U moru online “zujanja”, vjerovati danas nekome online jest velika stvar. Marketing funnel vam upravo to pruža, da posjetitelj upozna vas i vaš biznis prije nego što zatražite da nešto kupe od vas. A kako se pozicionirati kao autorite u branši možete saznati klikom na OVAJ LINK. (odvest će vas na članak koji sam napisao na tu temu)

– u nastavku prethodnog razloga, marketing funnel vam daje mogućnost dobivanja informiranog kupca prije nego što mu ponudite svoj proizvod. Zašto je to bitno? Ako je osoba svjesna problema koji ima u životu, ako ste stekli povjerenje kod te osobe i pokaza li kao osoba od povjerenja, kada prezentirate svoj proizvod kao rješenje za njegove probleme, šta mislite da će se dogoditi sa vašom konverzijom? Naravno da će porasti iznad standarda vaše branše i dati vam prednost nad konkurencijom.

– marketing funnel vam omogućava da komunicirate sa potencijalnim kupcima na više nivoa. Bez njih, osuđeni ste na linearni marketing.Imate opciju raditi paralelno više od jednog marketing funnela koji vode istom cilju, s namjerom da olakšaju prodaju i povećaju konverziju. Zašto to ne iskoristiti?

– ne mora biti cilj svakog marketing funnela prodaja. To jest ljepota marketing funnela. Da se razumijemo, naš konačni cilj jest prodaja, od toga živimo, ali pojedini marketing funneli ne moraju imati za cilj prodaju. U stvari, ne mora imati niti jedan. Vašim online marketing funnelima možete dovesti kupce direktno pred svoja vrata ili izvršiti prodaju putem dogovorenog telefonskog poziva. Što je sasvim čest slučaj online.

– možda i najveća prednost marketing funnel-a od svega nabrojanog (osim veće konverzije naravno), jest mogućnost potpune automatizacije. Uz današnju tehnologiju i dostupne alate, možete, ne više uz relativno malo novca, nego bukvalno uz malo novca napraviti automatizirani marketing funnel sa svim njegovim ključnim elementima. I samo tako će te moći potpuno uživati u svom online biznisu.

Želite li saznati koju grešku radi većina ljudi online, grešku koja konstantno crpi Vaše resurse?

Prijavite se i preuzmite moj besplatni vodić “U 3 Koraka Do Više Kupaca” i unaprijedite svoje poslovanje:

Nadam se da vam je sada jasnije zašto morate imati marketing funnel kao dio vaše online strategije.

Nemojte dozvoliti da gubite posjetitelje i novce jer nemate marketing funnel. Tehnologija više nije barijera, samo je pitanje vaše volje. A dao sam vam sasvim dovoljno razloga zašto trebate marketing funnel.

Odakle krenuti? Preporučio bih od poznavanja vaše publike, odnosno tipa posjetitelja koji dolaze u doticaj s vašim online biznisom.

Možete preuzeti moj besplatni guide gdje će te naučiti koje tipove posjetitelja imamo i zašto trebate drugačije komunicirati sa svakim različitim tipom posjetitelja.

Evo još jednom link OVDJE.

 

 

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

Besplatni promet i SEO Optimizacija – Kako rangirati stranice na sami vrh web tražilica?

SEO Optimizacija – you love it or hate it! Cilj mi je pokazati vam šta trebate znati o rangiranju stranica i kako dobiti kvalitetan besplatni promet (posjetitelje) s tražilica. Bez obzira ako do sad nikad niste čuli za “SEO optimizaciju”. Plaćeni promet je moj No.1 što se tiče izvora posjetitelja. Ali ne treba zanemariti (ni […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

September 23 32 min. za pročitati

Koja su 3 ključna elementa koja će automatizirati dobar dio vašeg online marketinga?

Odgovor bi bio: – Pravi alat – Automatizacija – Segmentiranje Pogledajte video gdje sam detraljnije objasnio sva 3 elemnta:   Zašto bi Vas to TREBALO zanimati? Jer ovdje vrijedi Paretov zakon 80/20. Odnosno 80% vašeg profita dolazi od 20% osoba iz vašeg biznisa. Drugim riječima, znate li vi tko su osobe koje pridonose rastu vašeg […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

May 8 < 1 min. za pročitati

Što je sve potrebno da bi dobili besplatni promet sa tražilica – SEO u 2019

Plaćeni promet meni je najdraži izvor posjetitelja, ali to ni slučajno ne znači da treba zanemariti organski promet. SEO treba svakom online biznisu biti dio marketinške strategije, pogotovo one dugoročne. Zašto SEO? Samo u Google se pretražuje preko 3.5 milijardi pretraga…dnevno. To je ogromna količina potencijalnih kupaca i nepresušan izvor prometa. Ali kako rangirati stranice […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 6
 •  
 •  
 •  

January 31 3 min. za pročitati