Sama opcija komunikacije preko texta u vašem oglasu vam daje mogućnost da se dodatno povežete sa publikom. To znači da, osim konačnog cilja – klika na vaš oglas, imate prostora za dublje povezivanje sa publikom.

Vaše kampanje će biti puno efikasnije te će te i sami promijeniti razmišljanje o online oglašavanu ako gledate na oglase kao na način komunikacije pa potencijalnim kupcima, a ne samo prikazivanje vaše marketinške poruke.

Dugi text oglasa, ili da ga nazovemo text koji priča priču vam daje mogućnost da napravite tranziciju ili transformaciju u glavi osobe koja čita oglas od mjesta na kojem se sada nalaze, do mjesta gdje žele da budu.

Ako se odlučite na ovaj tip oglasa, bitno je da sam text prati određenu formu.

Prema Scott Oldford-u (ovaj članak je napisan prema njegovoj metodi strukturiranja oglasa koji pričaju priču “Storytelling Inside of your Ads”, te sve zasluge idu njemu – njegov pristup smatram iznimno inteligentnim te sam imao potrebu da ga podijelim sa vama), ovakav oglas možemo podijeliti u 6 cjelina:

1) Uvod: obično text oglasa počnemo sa osobnom pričom. Vašom pričom ili vašim iskustvom vezanim za konačni cilj. Priča može biti vezana za vaš početak, ili često korišteno neko negativno iskustvo (zbog naredne točke), ili “borba” koju ste prošli kako bi bili tamo gdje se nalazite sada.

2) Empatija: ako me pitate koje je najjače marketinško oružje koje možete koristiti to bi bila empatija. Ako možete svojom marketinškom porukom postići suosjećanje sa osobom koja joj je izložena, sigurno će te dobiti najbolje rezultate. Zbog toga je bitno da se vašom pričom povežete sa čitateljem, da se može čitatelj poistovjetiti sa njom, da je prošao ili doživio slična iskustva. Tada će te dobiti maksimalnu pozornost.

3) Metoda: pomoću koje ste se uspjeli izvući iz situacije u kojoj ste se nalazili. Ili način na koji ste izdigli iz situacije u kojoj ste se nalazili.

4) Prepreka: koja vas je dovele u situaciju u kojoj ste bili. Da li je to novac, nedostatak vremena, znanja, ili nešto četvrto. Dakle stvar zbog koje ste bili u situaciji iz koje ste se “izvukli” da se tako izrazim.

5) Postignuće: peti element bi bio prikazivanje onoga što ste postigli. Vaš rezultat, uspjeh, čime se ponosite. Prikazivanje stvarnih brojeva je poželjeno. Ali ne na način da se hvalite, nego skromno prikažite vaš uspjeh. Možete pokazati i uspjeh vaši korisnika ali samo pazite da se kvalitetno uklapa u sam tijek priče.

6) Transformacija: kakav je utjecaj ostavilo vaše postignuće na vas, na vašu okolinu, klijente…transformacija koju ste doživjeli (koristeći svoju metodu, program, proizvod…).

Ovu se 6 elemenata koji se trebaju naći u textu vašeg oglasa kako bi postigli maksimalnu povezanost sa vašim potencijalnim klijentima.

Trebate potrošiti malo vremena kako bi mogli sastaviti ovakvu poruku za vaš oglas, kako bi text imao smisla i napravio željeni efekt: a to je transformacija u glavi osobe koja čita oglas od stanja u kojem se sada nalaze pa do stanja u kojem žele biti. Da ima nacrtate kompletnu sliku u njihovoj glavi ovog iskustva.

Ovakav pristup je dosta osoban, da tako kažem, te prema Scott-u puno bolje funkcionira za osobne brendove, solopreneur tipa biznise ili start-up-ove, nego za korporacije ili veće firme.

Preporučio bih da pročitate moj članak o višeslojnom marketingu kako bi razumjeli kada je pravi trenutak za korištenje ovakvog tipa oglasa u vašem marketing funnel-u.

Link se nalazi ovdje.

 

 

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 11
 •  
 •  
 •  
[easy-social-share]

Besplatni promet i SEO Optimizacija – Kako rangirati stranice na sami vrh web tražilica?

SEO Optimizacija – you love it or hate it! Cilj mi je pokazati vam šta trebate znati o rangiranju stranica i kako dobiti kvalitetan besplatni promet (posjetitelje) s tražilica. Bez obzira ako do sad nikad niste čuli za “SEO optimizaciju”. Plaćeni promet je moj No.1 što se tiče izvora posjetitelja. Ali ne treba zanemariti (ni […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

September 23 32 min. za pročitati

Koja su 3 ključna elementa koja će automatizirati dobar dio vašeg online marketinga?

Odgovor bi bio: – Pravi alat – Automatizacija – Segmentiranje Pogledajte video gdje sam detraljnije objasnio sva 3 elemnta:   Zašto bi Vas to TREBALO zanimati? Jer ovdje vrijedi Paretov zakon 80/20. Odnosno 80% vašeg profita dolazi od 20% osoba iz vašeg biznisa. Drugim riječima, znate li vi tko su osobe koje pridonose rastu vašeg […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

May 8 < 1 min. za pročitati

Što je sve potrebno da bi dobili besplatni promet sa tražilica – SEO u 2019

Plaćeni promet meni je najdraži izvor posjetitelja, ali to ni slučajno ne znači da treba zanemariti organski promet. SEO treba svakom online biznisu biti dio marketinške strategije, pogotovo one dugoročne. Zašto SEO? Samo u Google se pretražuje preko 3.5 milijardi pretraga…dnevno. To je ogromna količina potencijalnih kupaca i nepresušan izvor prometa. Ali kako rangirati stranice […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 6
 •  
 •  
 •  

January 31 3 min. za pročitati