Kako pratiti korak sa silnim tehnološkim napretkom – ako se bavite marketingom?

Na moju sreću, spadam u one koji obožavaju tehnologiju i sve što ona donosi. Ali…šta ako spadate u one koji nisu baš naklonjeni silnim promjenama?

Ili da postavim pitanje ispravno: kako uskladiti marketing i online prodaju sa silnim tehnološkim razvojem i brzinom kojom se mijenja?

Jesno li već sad u zaostatku sa najnovijom tehnologijom? Hoće li nas pregaziti konkurencija koja se bolje razumije u tehnologiju od nas? Da li je moguće pratiti ovaj razvoje?

Odgovor bi bilo: nije moguće!

Ovo su potpuno pogrešne pretpostavke i način razmišljanja, a opet, mnoge muči tehnologija. I sad ću vam olakšati stvar…što se tiče marketinga i prodaje online, tehnologija nikada nije bila ključna, niti će činiti razliku koja će odlučiti hoće li vaš biznis uspjeti ili propasti…na svu sreću.

Kako trebate gledati na tehnologiju i njen razvoje?

Tehnologija je samo sredstvo prenošenja vaše poruke i načina komunikacije. A vaša poruka i sama komunikacija ne ovisi o tehnologiji.

Nećete vi napisati bolji text oglasa ako znate koristiti Facebook oglašivačku platformu! Ona će vam samo pomoći da distribuirate vaš sadržaja, vašu poruku, ali ne i kvalitetu vašeg sadržaja.

Nadam se da vam je sad jasnije koliko tehnologija NE utječe na uspjeh vašeg biznisa. Ja vas naučim za 2 sata sve što trebate znati o samo Facebook oglašivačkom software-u, ali nema šanse da vas naučim u 2 sata kako se ispravno radi marketing. Ali to sad nije tema ovog videa…

Ono što bih još želio napomenuti, a vezano je upravo za najnovije tehnološke trendove i izmjene online svijetu: prije par dana, u svom Facebook newsfeed-u gledam video Gary Vaynerchuk-a. Nije ga potrebno posebno predstavljati…svjetski brend, medijski megaloman.

Gledam video od 2 minute gdje Gary, evo sad već krajem 2018-e, govori kako ciljati kupce koristeći YouTube.

Savjet koji Gary daje jest sljedeći: ako želite uspjeti sa YouTube oglasima, biti ispred svojih kupaca, tako što:
– prvo iskoristite google keyword tool, što je Googleov besplatni alat gdje možete naći sve ključne riječi koje ludi kucaju u Google search i tako naći ključne riječi vezane za vašu branšu…ako slučajno niste znali.

– nakon toga, Gary savjetuje da pomoću tih ključnih riječi ubacujete reklame u YouTube videe – kao osoba će doći gledati neke gluparije i odjedanput vidi oglas za proizvod koji je tražila prijem mjesec dana – bit će super relevantan oglas i velika mogućnost kupnje.

Nije mi cilj bio da vas educiram kako iskoristiti video oglase koristeći Google, nego mi je cilj nešto potpuno drugo…o tome za sekundu…

Da se još samo malo vratim na Gery-ja…on priča sa toliko energijom o ovome kao da je to nešto što je on otkrio. Ali u stvari, to je strategija za koju ja znam već jedno 5-6 godina. Možda netko od vas i duže. I šta bi trebao pomisliti kako Gary “zaostaje” za mnom 5-6 godina? Ni slučajno! A evo i zašto…

Zaključak ove priče: strategije, marketinške strategije koje su funkcionirale prije 5-6 godina, prije 50-60 godina će funkcionirati danas, i u budućnosti. Tehnologija će vam pomoći da na lakši način dođete do potencijalnih kupaca.

Ali ono što je ključno, i jednina presudna stvar u svemu ovome jest sljedeće: nemojte biti oni koji će reći “Gary (ili Mišo) pričaju o nečemu što je već zastarjelo”, ili “a kad sam ja to čuo…”, budite oni koji to rade i primjenjuju u svoj biznis! Uzmite stvar u svoje ruke, i tek tada će te primijetiti razliku. Sve ostalo je mlaćenje prazne slame.

Toliko od mene.
Mišo,
Vaš Digitalni Spartanac

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 1
 •  
 •  
 •  
[easy-social-share]

Besplatni promet i SEO Optimizacija – Kako rangirati stranice na sami vrh web tražilica?

SEO Optimizacija – you love it or hate it! Cilj mi je pokazati vam šta trebate znati o rangiranju stranica i kako dobiti kvalitetan besplatni promet (posjetitelje) s tražilica. Bez obzira ako do sad nikad niste čuli za “SEO optimizaciju”. Plaćeni promet je moj No.1 što se tiče izvora posjetitelja. Ali ne treba zanemariti (ni […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

September 23 32 min. za pročitati

Koja su 3 ključna elementa koja će automatizirati dobar dio vašeg online marketinga?

Odgovor bi bio: – Pravi alat – Automatizacija – Segmentiranje Pogledajte video gdje sam detraljnije objasnio sva 3 elemnta:   Zašto bi Vas to TREBALO zanimati? Jer ovdje vrijedi Paretov zakon 80/20. Odnosno 80% vašeg profita dolazi od 20% osoba iz vašeg biznisa. Drugim riječima, znate li vi tko su osobe koje pridonose rastu vašeg […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

May 8 < 1 min. za pročitati

Što je sve potrebno da bi dobili besplatni promet sa tražilica – SEO u 2019

Plaćeni promet meni je najdraži izvor posjetitelja, ali to ni slučajno ne znači da treba zanemariti organski promet. SEO treba svakom online biznisu biti dio marketinške strategije, pogotovo one dugoročne. Zašto SEO? Samo u Google se pretražuje preko 3.5 milijardi pretraga…dnevno. To je ogromna količina potencijalnih kupaca i nepresušan izvor prometa. Ali kako rangirati stranice […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 6
 •  
 •  
 •  

January 31 3 min. za pročitati