Pitanje koje se vrti još od postanka čovječanstva…možda ne baš toliko dugo, ali od nastanka plaćenih online oglasa definitivno DA!

Svi volimo besplatne stvari…tu nema dileme. Tako i besplatni promet koji nam dođe na stranicu je odličan!

Po meni, a vjerujte da imam dosta iskustva sa generiranjem, ako se tako može nazvati, takozvanog besplatnog prometa, ništa se ne može porediti sa plaćenim prometom!

Ali idemo pogledati obje strane medalje…

Kad kažemo besplatni promet, to nije kao kad vam dođe kum ili tetak pa vam da 100eura…ili vašem djetetu, svejedno…

Riječ besplatno, kod generiranja prometa, se krije iza jedne pretpostavke ili odluke: neću plaćati novce za posjetitelje!

Ali će te zato “platiti” na sve ostale moguće načine.

Prije nego me krenete osuđivati jer ću ubrzo reći dosta toga što ne ide u prilog takozvanom besplatnom prometu, da razjasnimo par stvari: naravno da nema ništa protiv besplatnog prometa ili SEO-a. Naravno da je SEO nešto što trebate raditi kao sporednu strategiju ili taktiku dovođenja posjetitelja na vaše stranice.

I sam to radim sa svojim sadržajem koji objavljujem. Nisam lud da ga potpuno ignoriram…ali…idemo vidjeti kako dolazimo do tog besplatnog prometa i šta on može donijeti vašem biznisu:

Kad sam rekao da trebate platiti sve ostalo ako ne želite platiti za promet, tada sam mislio prvenstveno na vaše vrijeme. Kako bi dobili besplatan promet, trebate uložiti vaše vrijeme, i to dosta njega. A vaše vrijeme ima svoju cijenu: svakom njegovu.

Trebate napraviti sadržaj, objaviti sadržaj, postati ga na vašu stranicu. Te na sve ostale moguće i nemoguće stranice. I društvene mreže.

Kad taj dio završite, možete se odmoriti i čekati da besplatni promet krene dolaziti…dan dva, sedma dana, mjesec ili više…vi tu ne možete ništa.

Da ne govorim kako ne možete kontrolirati količinu prometa koji će vam doći.

Ali recimo da ste dobri u tome što radite, i da uspijete ovaj mjesec generirati dovoljno besplatnog prometa…šta je s idućim mjesecom? Ili onim ita njega? Opet sita priča…

Sad imam važnije pitanje…šta ako želite skalirati vaš biznis? Šta ako želite 2 puta, ili 5 puta više prometa od onoga što dobijete?

Hoće li vam 5 puta više objavljenog sadržaja donijeti taj promet? I u kojem vremenskom roku?

Ili što ako Google ili Facebook promjene algoritam idući mjesec, što često rade, i vaša rangirana stranica padne nekoliko desetaka mjesta nazad u tražilici? Što se meni osobno dogodilo kad sam se bavio generiranjem besplatnog prometa. Kako nadoknaditi nenadani pad prometa?

Ako je SEO nešto što radite, ni slučajno ne govorim da trebate stati, samo želim ukazati na nedostatke besplatnog prometa: A to su:
1) Potrebno je vremena za vidljive rezultate
2) Nemate kontrolu nad njim
3) Nije 100% pouzdan
4) Teško možete skalirati vaš biznis s njim

S druge strane, imate plaćene oglase koji vam nude upravo sve ono što nedostaje takozvanom besplatnom prometu:
1) Rezultate možete vidjeti u samo par dana
2) Imate potpunu kontrolu nad količinom prometa i iznosom koji plaćate za njega
3) 100% je pouzdan i nikada ga neće nestati
4) Možete skalirati vaš biznis i prijeći na stepenicu više

Ako želite saznati kako možete iskoristiti plaćeni promet za rast vašeg biznisa, prijavite se na moj online trening i saznajte zašto baš sad živimo u “Zlatnoj groznici online oglašavanja”

Link za prijavu se nalazi ovdje: (trenutno radim novu unaprijeđenu verziju besplatnog online treninga, link će biti dostupan uskoro…)

Toliko od mene,
Mišo,
vaš Digitalni Spartanac

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  
[easy-social-share]

Besplatni promet i SEO Optimizacija – Kako rangirati stranice na sami vrh web tražilica?

SEO Optimizacija – you love it or hate it! Cilj mi je pokazati vam šta trebate znati o rangiranju stranica i kako dobiti kvalitetan besplatni promet (posjetitelje) s tražilica. Bez obzira ako do sad nikad niste čuli za “SEO optimizaciju”. Plaćeni promet je moj No.1 što se tiče izvora posjetitelja. Ali ne treba zanemariti (ni […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

September 23 32 min. za pročitati

Koja su 3 ključna elementa koja će automatizirati dobar dio vašeg online marketinga?

Odgovor bi bio: – Pravi alat – Automatizacija – Segmentiranje Pogledajte video gdje sam detraljnije objasnio sva 3 elemnta:   Zašto bi Vas to TREBALO zanimati? Jer ovdje vrijedi Paretov zakon 80/20. Odnosno 80% vašeg profita dolazi od 20% osoba iz vašeg biznisa. Drugim riječima, znate li vi tko su osobe koje pridonose rastu vašeg […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

May 8 < 1 min. za pročitati

Što je sve potrebno da bi dobili besplatni promet sa tražilica – SEO u 2019

Plaćeni promet meni je najdraži izvor posjetitelja, ali to ni slučajno ne znači da treba zanemariti organski promet. SEO treba svakom online biznisu biti dio marketinške strategije, pogotovo one dugoročne. Zašto SEO? Samo u Google se pretražuje preko 3.5 milijardi pretraga…dnevno. To je ogromna količina potencijalnih kupaca i nepresušan izvor prometa. Ali kako rangirati stranice […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 6
 •  
 •  
 •  

January 31 3 min. za pročitati