Pitanje koje se vrti još od postanka čovječanstva…možda ne baš toliko dugo, ali od nastanka plaćenih online oglasa definitivno DA!

Svi volimo besplatne stvari…tu nema dileme. Tako i besplatni promet koji nam dođe na stranicu je odličan!

Po meni, a vjerujte da imam dosta iskustva sa generiranjem, ako se tako može nazvati, takozvanog besplatnog prometa, ništa se ne može porediti sa plaćenim prometom!

Ali idemo pogledati obje strane medalje…

Kad kažemo besplatni promet, to nije kao kad vam dođe kum ili tetak pa vam da 100eura…ili vašem djetetu, svejedno…

Riječ besplatno, kod generiranja prometa, se krije iza jedne pretpostavke ili odluke: neću da plaćam novce za posjetitelje!

Ali će te zato “platiti” na sve ostale moguće načine.

Prije nego me krenete osuđivati jer ću ubrzo reći dosta toga što ne ide u prilog takozvanom besplatnom prometu, da razjasnimo par stvari: naravno da nema ništa protiv besplatnog prometa ili SEO-a. Naravno da je SEO nešto što trebate raditi kao sporednu strategiju ili taktiku dovođenja posjetitelja na vaše stranice.

I sam to radim sa svojim sadržajem koji objavljujem. Nisam lud da ga potpuno ignoriram…ali…idemo vidjeti kako dolazimo do tog besplatnog prometa i šta on može donijeti vašem biznisu:

Kad sam rekao da trebate platiti sve ostalo ako ne želite platiti za promet, tada sam mislio prvenstveno na vaše vrijeme. Kako bi dobili besplatan promet, trebate uložiti vaše vrijeme, i to dosta njega. A vaše vrijeme ima svoju cijenu: svakom njegovu.

Trebate napraviti sadržaj, objaviti sadržaj, postati ga na vašu stranicu. Te na sve ostale moguće i nemoguće stranice. I društvene mreže.

Kad taj dio završite, možete se odmoriti i čekati da besplatni promet krene dolaziti…dan dva, sedma dana, mjesec ili više…vi tu ne možete ništa.

Da ne govorim da ne možete kontrolirati količinu prometa koji će vam doći.

Ali recimo da ste dobri u tome što radite, i da uspijete ovaj mjesec generirati dovoljno besplatnog prometa…šta je onaj idući mjesec? Opet sita priča…

Sad imam važnije pitanje…šta ako želite skalirati vaš biznis? Šta ako želite 2 puta, ili 5 puta više prometa od onoga što dobijete?

Hoće li vam 5 puta više sadržaja donijeti taj promet? I u kojem vremenskom roku?

Ili šta ako Google ili Facebook promjene algoritam idući mjesec, što često rade, i vaša rangirana stranica padne nekoliko desetaka mjesta nazad u tražilici? Što se meni osobno dogodilo kad sam se bavio generiranjem besplatnog prometa? Kako nadoknaditi nenadani pad prometa?

Ako je SEO nešto što radite, ni slučajno ne govorim da trebate stati, samo želim da vam ukažem na nedostatke besplatnog prometa: A to je:
1) Potrebno je vremena da vidite rezultate
2) Nemate kontrolu nad njim
3) Nije 100% pouzdan
4) Teško možete skalirati vaš biznis sa njim

Sa druge strane, imate plaćene oglase koji vam nude upravo sve ono što nedostaje takozvanom besplatnom prometu:
1) Rezultate možete vidjeti u samo par dana
2) Imate potpunu kontrolu nad količinom prometa i iznosom koji plaćate za njega
3) 100% je pouzdan i nikada ga neće nestati
4) Možete skalirati vaš biznis i prijeći na stepenicu više

Ako želite saznati kako možete iskoristiti plaćeni promet za rast vašeg biznisa, prijavite se na moj online trening i saznajte zašto baš sad živimo u “Zlatnoj groznici online oglašavanja”

Link za prijavu se nalazi ovdje: http://bit.ly/2zwmG2N

Toliko od mene,
Mišo,
vaš Digitalni Spartanac

 

 

 

 

 

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Kako tehnologija utječe na uspjeh vašeg online biznisa?

Kako pratiti korak sa silnim tehnološkim napretkom – ako se bavite marketingom? Na moju sreću, spadam u one koji obožavaju tehnologiju i sve što ona donosi. Ali…šta ako spadate u one koji nisu baš naklonjeni silnim promjenama? Ili da postavim pitanje ispravno: kako uskladiti marketing i online prodaju sa silnim tehnološkim razvojem i brzinom kojom […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 1
 •  
 •  
 •  
 •  

November 21 5 min. za pročitati

Postanite heroj u svom biznisu!

Kako uspjeti u online biznisu? Ili offline biznis? Uz svu konkurenciju, buku oko nas, nove standarde, tehnologiju, potrebne strategije, marketing funnele, plaćene oglase… Odakle početi, koga slušati, od koga učiti…lako se izgubiti… Ili možda dajemo svemu tome previše pozornosti? Prvi dižem ja ruku i ponekad zapostavim možda i osnovnu stvar svakog biznisa. Potrebno mi je […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 12
 •  
 •  
 •  
 •  

June 4 4 min. za pročitati

Kako se zaštititi od GDPR regulative?

Jedino ako ste uzeli pravo dug godišnji odmor, teško da vas je “zaobišla” tema oko GDPR regulative. Svima nama koji imamo online biznis sa nekom od zemalja iz EU, a prikupljamo podatke osoba koje posjete našu stranicu, podliježemo novom EU regulativom: Od 25.5.2018 na snagu stupa novi zakon o zaštiti podataka osoba koje posjećuju vašu […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 14
 •  
 •  
 •  
 •  

May 23 8 min. za pročitati

Scroll Up