Da pitate 10 uspješnih osoba ili online kompanija koje online alate ili software-e koriste, vjerojatno bi dobili od svih njih drugačije odgovore.

Šta vam to govori?

Da vaš uspjeh online ne određuju alati nego način na koji ih koristite. I naravno vaša marketinška poruka koju šaljete. Ali ovdje nećemo govoriti o marketinškoj poruci nego upravo o alatima koji vam trebaju.

4 vrste alata bez koji teško da možete online

Koji su to alati bez kojih ne možemo i koji su nam potrebi kako bi izgradili stabilna, automatiziran online biznis:

Napomena: moram opet reći da se ne radi o alatima, ovo su samo moji prijedlozi, bitno je da imate pokrivene ove ključne oblasti. Izbor pravog alata za vaš biznis je na vama, ja mogu samo predložiti one koje osobno koristim za sebe ili klijente.

1) Email marketing (autoresponder) ili CRM (Customer Relationship Management) software

Prvi alat koji vam je potreban odnosi se na komunikaciju sa vašom email listom. Bez ovog alata teško da možete graditi online biznis.

Pomoću ovog alata komunicirate sa vašim pretplatnicima i kupcima. Šaljete redovne emailove, Newslettere, prodajne kampanje, segmentirate osobe po interesu i tako dalje. Još uvijek nema boljeg, intimnijeg i jeftinijeg načina komunikacije online od email marketinga.

Osobno koristim ActiveCampaign i smatram da je cijena uloženog i dobivenog odlična. Tu mogu još predložiti: MailChimp, AWeber, GetResponse od opcija za ovaj nivo cijene. Za one dubljeg džepa, tu je InfusionSoft.

=>> Ovdje možete saznati koji su to 9 potrebnih koraka za kreiranje uspješne email kampanje

2) Landing Page builder:

Vaša landing stranica je ulaz u vaš marketing funnel, i sigurno da će te ih imati više nego jednu. Danas su ovi alati za kreiranje landing stranica toliko napredovali i postali pristupačni da ih većina koristi u svom biznisu. Ja također.

Osobno koristim LeadPages za stranice koje ja ne hostam, i OptimizePress 2.0 za WordPress stranice. Dobra opcije vam može biti još ThriveThemes.

3) Procesuiranje narudžbi.

Za automatizaciju prodaje postoje odlični online alati koji vam omogućuju da primate i procesuirate svoje narudžbe uz naravno određene dodatke koji će vam povećati konverziju, ili ako koristiti upsell proizvode, možete povećati AOV (Average order value) što može znatno utjecati na vaše online poslovanje.

Neki od preporučenih alata su: SamCart, ThriveCart, ako prodajte digitalnu robu odličan izbor je i Jvzoo, pogotovo ako planirate imati neki oblike affiliate programa za partnere.

4) Alati za praćenje.

Ako koristite Facebook za generiranje prometa, imat će te uvid u dosta solidnu statistiku ali morate znati da njihova statistika nije baš 100% točna. Zbog toga je preporučeno da koristite dodatne alate kao što je besplatni Google Analytics ili neki od plaćenih alata kao što je Todd Brown-ov ConversionFly.

Ovo su 4 osnovna područja gdje bi trebali, da ne kažem morali koristit određene alate kako bi sebi olakšali online poslovanje. Ovisno od vašeg biznisa, koristit će te i mnoge druge, ali kao što rekoh, ova 4 područja su ključna.

 

 

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  
[easy-social-share]

Besplatni promet i SEO Optimizacija – Kako rangirati stranice na sami vrh web tražilica?

SEO Optimizacija – you love it or hate it! Cilj mi je pokazati vam šta trebate znati o rangiranju stranica i kako dobiti kvalitetan besplatni promet (posjetitelje) s tražilica. Bez obzira ako do sad nikad niste čuli za “SEO optimizaciju”. Plaćeni promet je moj No.1 što se tiče izvora posjetitelja. Ali ne treba zanemariti (ni […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

September 23 32 min. za pročitati

Koja su 3 ključna elementa koja će automatizirati dobar dio vašeg online marketinga?

Odgovor bi bio: – Pravi alat – Automatizacija – Segmentiranje Pogledajte video gdje sam detraljnije objasnio sva 3 elemnta:   Zašto bi Vas to TREBALO zanimati? Jer ovdje vrijedi Paretov zakon 80/20. Odnosno 80% vašeg profita dolazi od 20% osoba iz vašeg biznisa. Drugim riječima, znate li vi tko su osobe koje pridonose rastu vašeg […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 •  
 •  
 •  
 •  

May 8 < 1 min. za pročitati

Što je sve potrebno da bi dobili besplatni promet sa tražilica – SEO u 2019

Plaćeni promet meni je najdraži izvor posjetitelja, ali to ni slučajno ne znači da treba zanemariti organski promet. SEO treba svakom online biznisu biti dio marketinške strategije, pogotovo one dugoročne. Zašto SEO? Samo u Google se pretražuje preko 3.5 milijardi pretraga…dnevno. To je ogromna količina potencijalnih kupaca i nepresušan izvor prometa. Ali kako rangirati stranice […]

Ako vam se sviđa pročitano, podijelite sa drugima:
 • 6
 •  
 •  
 •  

January 31 3 min. za pročitati